carolinekempe

Annons

Grekland, del 1

I Augusti var jag på semester i Grekland. Det var två veckor fyllda med massor av sol, bad, upptäcksfärder på moppe, fantastisk mat och massor av kärlek. Bland annat. Det var också två veckor i en fantastisk miljö med vackra landskap och vyer som inte ens går att beskriva. Hela kroppen och alla sinnen jublade. Det var helt fantastiskt.

 

Skiathos 6

 

Den första veckan tillbringade vi på den lilla ön Skiathos. Ett stort tips till alla som vill få den där charmiga och lagom lugna upplevelsen. Ön är väldigt liten men kantas av otaliga stränder med små härliga tavernor som samtidigt som själva stadskärnan erbjuder lite högre puls. En grym kombo helt enkelt.

 

Under dagarna lapade vi sol, flöt på rygg i det svalkande havet och bara hade det allmänt najs. Eller så tog vi moppen tvärs över ön för att upptäcka helt andra stränder, strosa omkring bland pittoreska gator, käka grekisk sallad till lunch eller helt enkelt bara känna fartvinden och den allmänt charmiga grekiska andan.

 

Skiathos 3

Skiathos 4

 

På kvällarna tog vi båten in till den lilla staden för att dricka färgglada drinkar och äta fantastiska middagar tillsammans med det lokala vinet. Maten och restaurangerna är generellt väldigt bra. Men det där vinet alltså. För en som älskar gott vin (hej vinälskare!) så var detta rena rama drömmen!

 

Skiathos 9

 

TIPS! Åker ni hit så kolla upp vilken restaurang ni vill äta på i förväg och boka bord innan. Annars är nästan alla bord upptagna.

 

Det lokala vita vinet serverades i kannor om halv- eller helliter till varje middag. Smaken var sådär lagom fruktig – inte för söt utan lite mer syrligt söt -, svalkande, lent mot tungan men ändå med en viss tendens till det lite stickande, nästan lite bubblande. Hade jag varit vinsmakare så hade jag vågat påstå att det fanns en hint av både päron och honung i det, men det får ni ta med en nypa salt, haha. Gott var det i alla fall.

 

Men nog pratat om vinet, här kommer lite fler bilder från Skiathos!

 

Skiathos 5

Skiathos 8

Skiathos 7

Skiathos 10

 

 

Fortsättning följer…

 

P.S. Alla bilder är tagna av mig. Var vänlig och fråga innan ni lånar dem! ♡
D.S. 
Kommentarer

Leave a Reply

Annons
stats